شیخ-عیسی-قاسم-کتاب-الصلاة-فی-النجس

انتشار تقریر درس شهید صدر توسط آیت‌الله شیخ عیسی قاسم

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه شهید صدر، کتاب الصلاة فی النجس تقریر درس خارج فقه آیت‌الله شهید سید محمدباقر صدر به قلم شاگرد ایشان آیت‌الله شیخ عیسی قاسم است که توسط مؤسسۀ حفظ و نشر آثار ایشان به چاپ رسیده است.

مؤسسۀ حفظ و نشر آثار آیت‌الله شیخ عیسی قاسم پس از آمدن ایشان به ایران این فرصت را یافت تا دفاتر معظم‌له را که همگی حاصل تحصیلات و تحقیقات ایشان در مدت اقامت در نجف اشرف بود موردبررسی قرار دهد. برخی از این‌دست‌نوشته‌ها تقریرات درس‌های اصول (مباحث الفاظ) و فقه (مباحث طهارت) از سوی استاد ایشان، آیت‌الله شهید سید محمدباقر صدر بود. پس از بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد موضوع نماز در لباس نجس در هیچ‌یک از تقریرات شاگردان و نیز در آثار خود شهید صدر موجود نیست؛ ازاین‌رو تصمیم گرفته شد این تقریرات برای نخستین بار  به چاپ برسد و در اختیار محصلان و محققان حوزۀ علمیه قرار بگیرد.

در ابتدای این کتاب، مجموعه‌ای از بیانات ایشان در خطبه‌های نمازجمعه و دیگر سخنرانی‌های خود درباره شهید صدر جمع‌آوری شده که در آنها به بررسی شخصیت استاد خود پرداخته است.

متن تقریرات در دو بخش کلی «نماز در نجس» و «فهمیدن نجاست در اثنای نماز» تنظیم شده که به‌رغم حجم کم دارای مطالب و قواعد بسیار مهمی در فرایند استنباط دارد.

در حاشیۀ کتاب به تاریخ ارائۀ مباحث از سوی شهید صدر اشاره شده که نشان می‌دهد ایشان این مبحث را از تاریخ ٩ربیع‌الاول ١٣٩٢ق آغاز و در تاریخ ٣ربیع‌الثانی به پایان برده است.

همچنین این کتاب دارای ارجاعات فراوانی از سوی محقق ارجمند شیخ حسن فوزی فوّاز عاملی است که بر ارزش علمی آن افزوده است. در پایان کتاب نیز فهرستی از قواعد فقهی، قواعد اصولی و قواعد رجالی و علوم حدیث مطرح‌شده در کتاب آمده است.

کتاب الصلاة فی النجس در قطع وزیری و در ٢٨٩ صفحه برای نخستین بار در سال ٢٠٢۴م به چاپ رسیده است.

برای تهیۀ کتاب اینجا را کلیک کنید.