به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه شهید صدر نشست «حوزه ازآنچه هست تا آنچه باید» برگزار میشود.
همزمان با آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه پژوهشگاه شهید صدر با همکاری مؤسسه فتوح اندیشه برگزار میکند: نشست «حوزه ازآنچه هست تا آنچه باید».
میزگرد تخصصی بررسی روند تحول حوزههای علمیه با تکیه بر نظرات شهید صدر همراه با نقد و بررسی کتاب «حوزه و بایستهها» اثر شهید صدر برگزار میشود.
در این میزگرد حجج اسلام سعید بهمنی، دکتر احمد رهدار، دکتر سیدسجاد ایزدهی و دکتر مهدی امیدی به سخنرانی خواهند پرداخت.
زمان: پنجشنبه ۱۰ مهرماه، ساعت ۸صبح.
مکان: قم، شهرک پردیسان، بلوار شهروند، خیابان البرز، کوچه١، پلاک۶، ساختمان پردیس حکمت
شهید آیتالله سید محمدباقر صدر از نوابغ معاصر بود که نظریهپردازیها و نوآوریهای متعددی را در عرصههای مختلف علوم اسلامی به ارمغان آورد، بهگونهای که در هر یک از دانشهای حوزوی در زمره بنیانگذاران و صاحبان مکتب بهشمار میآید. افزونبر این، نبوغ او تنها به نظریهپردازی در عرصه علوم محدود نشد. او به ساختارها و نهادهای آفریننده علم و بهطور ویژه حوزه علمیه نیز میاندیشید و در راستای تحول و اصلاح حوزه، اندیشههای نو و اقدامات گوناگونی داشت. بخشی از نوآوریهای او مانند فقه نظامساز و نظریه الاستنطاق در تفسیر موضوعی، دقیقاً در راستای تحول حوزه و ایفای نقش درست و اساسی آن ابداع شده بود. همچنین او خود با نگارش کتابهایی مانند «اقتصادنا» و «البنک اللاربوی فی الاسلام» در مسیر حضور واقعی و اثرگذار حوزه در جهان امروز الگوآفرینی کرد.
شهید صدر در کنار فعالیتهای شخصی به روشنگری برای طلاب در زمینه اصلاح حوزه نیز مشغول بود و در تبیین ماهیت، اهداف و وظایف حوزه و راهکارهای تحقق نقش آن در جهان و امت در جلسات متعددی مطالبی ناب و عمیق را با شاگردانش طرح کرد که بخشی از آنها امروز به دست ما رسیده است. اندیشههایی را نیز برای اصلاح نهاد مرجعیت در نظر داشت که بخشی از آن را در طرح «المرجعیه الصالحه» به نگارش درآورد. افزون بر این، روش جدیدی را در تألیف رساله عملیه در پیش گرفت که بُعد کاربردی رساله را به سطح حقیقی آن میرساند و آنقدر جذاب و اثرگذار بود که افزون بر عالمان و نواندیشان شیعه، بخشی از اهل سنت را نیز به خود جذب کرد و آنها به تقلید از شهید صدر بر اساس رساله او یعنی «الفتاوی الواضحه» روی آوردند. وقتی خود زمامدار مرجعیت شد در اصلاح روش ارتباط با مردم و تبلیغ، اقداماتی را انجام داد که سطح تبلیغ معارف دینی و گستره آن را به حد واقعی و مورد نیاز امت برساند. در تأمین معیشت طلاب و اصلاح وضعیت شهریه نیز ابتکاراتی داشت که برخی از آنها در دوره مرجعیت خود او امکان تحقق یافت.